ČSSD konečně vyhrála volby

20. 10. 2008 22:55:45
ČSSD konečně vyhrála volby, k čemuž jí tímto gratuluji. Konečně se může pustit do práce, konečně může předvést v praxi to, co prosazuje, a splnit své nesplnitelné sliby. Občane dívej se a (po)uč se.

Konečně může předvést v praxi, a v tomto spoléhám především na mého oblíbence mudrce Ratha, jak zruší poplatky ve zdravotnictví. Ono to z pozice hejtmana nejde? Tak proč to bylo jedním z témat voleb? Vlastně on poplatky nezruší, kraj pod jeho vedením bude poplatky (ve výši jízdného MHD) platit za občany... Schválně, kde ty peníze vezme. Schválně, kde budou chybět... Občane středočeského kraje sleduj bedlivě rozkvět kraje pod správou nového vůdce.


I když možná, že ani ve středočeském kraji, ani jinde nebude dostatek času na sledování počínání jednotlivých osobností ČSSD. ČSSD sice bude kraje vést, ale hejtmani se nejspíš budou střídat jak apoštolové na orloji. Proč? Předpokládám, že ČSSD důsledně uplatní přístup presumpce viny - to, co požaduje od všech ostatních. Pravda, vrchní socialista (a už ne tolik demokrat Paroubek) presumpci viny u sebe neuplatňuje za žádnou cenu a to ani v případě, že se prokazatelně chová nemorálně až v rozporu se zákonem (jeho soukromé finance a použití poslaneckých náhrad v rozporu s účelem). Konec konců, dělají to tak i ostatní, tak co by to nedělal on... Avšak jeho kázání o morálce ztrácí pak glanc...

Konečně taky snad dojde premiérovi Topolánkovi a vedení ODS, že voliče z kraje oplývajícího dříve medem a mlékem, dnes spíš pivem a bůčkem, nezíská poctivou prací jako takovou. Mnohem důležitější je poctivá informační kampaň nebo poctivá propaganda - pro hospodského politika v tom není rozdíl. ČSSD je v propagandě rozhodně na špici. ODS proto musí reagovat, pokud nechce znovu prohrát. Bohužel jen málokoho v ČR přiměje k volbě ODS reforma veřejných financí, za kterou sice ministr financí získal mezinárodní uznání, ale která nebyla lidem vysvětlena. Málokdo se racionálně zamyslí nad smyslem a potřebností "jízdenky" na doktora, když ČSSD lže o tisících umírajících kvůli poplatku 30 Kč a ODS ve stejné době mlčí a doufá, že lidé mají rozum. Stejně, jako bude ve většině lidí zakořeněný iracionální strach ze zubaře, který jim pomáhá, ale nepříjemnou a bolestivou cestou, tak ten, kdo bude zkoušet uzdravit veřejné finance po drancování ČSSD, nemůže počítat s podporou. K zubaři jdeme, protože jsme už byli poučeni o potřebnosti uzdravení. O potřebnosti uzdravení veřejných financí nás ještě nikdo, zdá se, dostatečně nepoučil. O co příjemnější je místo bolestivé léčby nabídnout anestetikum v podobě přídavků na cokoliv. Vždyť dluhy se přece platit nemusí.


Pro nás, voliče, to znamená, že v příštích volbách nás čekají (pokud vše půjde dobře) jen pozitiva: ČSSD komplet vymění vedení a větší část sboru poslanců - vyhází se na základě presumpce viny - a ODS nám, voličům, vysvětlí potřebnost kroků vlády. No nebude to u nás krásně? No bude to u nás krásné.

Autor: Jan Krauskopf | pondělí 20.10.2008 22:55 | karma článku: 45.20 | přečteno: 8364x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 19.99 | Přečteno: 270 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 29 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.11 | Přečteno: 286 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.55 | Přečteno: 499 | Diskuse
Počet článků 74 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1945
... si udělejte úsudek sami :-)



widget

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...