Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Josef II

21. 10. 2008 13:34
Presumce viny !

U politiku v demokratickych statech je uplatnovana tzv. presumpce viny a politik by mel docasne resignovat, protoze jiz nepoziva duvery obcanu. Vratit se muze az po vysetreni afery. Neco podobneho uz mame u policie, ke policista je docasne postaven mimo sluzbu.  Dale...  K verejnym financim : ODS pokud si vzpominam od sameho pocatku slibovala snizeni dani pro vsechny. Jenom ze je to v rozporu s ozdravenim verejnych financi.  Tak proto se dostavila ona 30Kc dan na nemocne !

0 0
možnosti
M

milanm.

21. 10. 2008 13:52
Re: Presumce viny !

možná si to pepíku nečetl, ale bylo tenkrát také pojednáváno o výběru daní...ale to je asi na tebe složité...

0 0
možnosti
Y

yugges

21. 10. 2008 14:04
Re: Presumce viny !

Jen technická...

Veřejné finance jsou nemocné zejména proto, že si za ně Jyrka a jeho předchůdci ve formě "dávek na fšechno" kupovali hlasy od nemakačenků a flákačů, co celej život chtějí "být na pracáku". Nikoliv kvůli "jízdence na doktora", která prokazatelně funguje tak jak má - ubylo těch, co k doktorivi jdou, protože chtějí den volna...

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

21. 10. 2008 15:30
Re: Presumce viny !

Presumpce viny je právní nesmysl. Být apriori vinen a muset dokazovat svoji nevinu je v našich (evropských) podmínkách hloupost non plus ultra. V demokratických státech politici odstupují, protože jejich obvinění je vyšetřováno a postoupeno k soudnímu projednání. Ale jsou ti tací, kteří neodstoupí ani po odsouzení - Berlusconi, Chirac, Major, Clinton, jeden německý spolkový ministr .... Divná jména, že? Určitě to budou lidé z nedemorkatických zemí.

.

Morální poklesky nelze řešit právním principem/cestou.

.

P.S. Veřejné finance jako takové zahrnují státní finance, finance krajů a finance místních samospráv (obcí). Chcete tvrdit, že ODS nese jako vládní strana vinu za špatné hospodaření (nasekané dluhy) někde v Horní Dolní???

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

21. 10. 2008 15:31
Re: Presumce viny !

Když už jsme u těch jmen ... takový Nicolas Papandreu, Moše Kacav, ...? Nic? Neznáte? 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
... si udělejte úsudek sami :-)