Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

markr

5. 12. 2008 10:08
ODS není pravice

a v tom je tato úvaha chybná. Problém je v tom, že u nás výrazně chybí pravicová strana - tedy taková, jejímž krédem je úcta k majetku. Kosmetické úpravy přerozdělovacího systému, to není reforma veřejných financí. Skutečná reforma by měla začít tím, že se občan dozví, kolik ho vlastně stojí stát a tato částka by pak měla být minimalizována. To, co dělá ODS, reforma není. Rozhněvaný volič to ostatně dal najevo patřičně hlasitě, ale předseda Topolánek se rozhodl to ignorovat.

---

Nejsem příznivcem nějaké antieuro-klausostrany. Vadí mi, že nabídka na pravé straně politického spektra je nedostatečná - ODS své potenciální konkurenty zlikvidovala. Jedna pravicová strana by byla přijatelná za předpokladu, že bude vedena zodpovědně, tedy nebude pravicovou politiku reprezentovat jako protiobčanskou. Pokud má platit, že pravice = ODS a ODS = pravice, ať se nikdo nediví, že je tu všechno uhnuté doleva.

0 0
možnosti
T

TristanTzara

5. 12. 2008 10:18
Re: ODS není pravice

R^

0 0
možnosti
DS

Streit

5. 12. 2008 9:19
Bém to nevytrhne

Topolánek je nejhorší možná volba: http://streit.blog.idnes.cz/c/60399/Proc-Topolanek-zakryva-vylozene-karty.html

Na zradě voličů žádná strana neobstojí, i kdyby to jakkoliv pragmaticky obhajovala. A k Lisabonu se musí ODS vyjádřit jasně.

0 0
možnosti
JK

Jan Krauskopf

5. 12. 2008 9:37
Re: Bém to nevytrhne

Vážený pane Streit. Váš článek jsem četl a zásadně s ním nesouhlasím. Pokud by Vás zajímala podpora Lisabonské smlouvy podle stranických preferencí, 55% voličů preferujících ODS je pro Lisabonskou smlouvu (viz stránka ministrstva zahraničních věcí http://www.mzv.cz/wwwo/MZV/default.asp?id=61227&ido=1&idj=1&amb=1). A to nemluvím o tom, že ČR není na mezinárodním poli tak nepostradatelná, aby si mohla dovolit nepříjmout smlouvu, se kterou 23 členů EU souhlasí.

Bylo by sice krásné, kdyby ODS provedla všechny reformy, které slibovala, ale k tomu prostě a jednoduše nedostala od občanů ČR mandát. Podle mne premiér Topolánek prosadil maximum toho, co se prosadit dalo.

0 0
možnosti
ŠF

stev

5. 12. 2008 7:44
Přijde na to, cokdo považuje za reformy

Určování, co kdo zaplatí a za co, není reforma. Je to na úkor ostatních subjektů ve společnosti, stát, nebo na trhu, jak je libo.Rv

0 0
možnosti
N

Nika.meil

5. 12. 2008 7:19
Ajaj....

Pokud trpíte sexuálními problémy,je mi vás líto. Ty "páchané škody" vám jistě leží silně v žaludku, já jsem za ně ráda. Konečně se někdo pustil do reforem,o kterých ČSSD 8 let pouze blábolila. ;-)

0 0
možnosti
ŠF

stev

5. 12. 2008 0:41
O ODS nejde, impotenti si vystačí sami

Nejde o ODS, impotenti si vystačí sami. Nikoho už nezajímají. Jde jen o to, aby nepáchali škody a odstoupili. Chce to předčasné volby.Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
... si udělejte úsudek sami :-)