Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

philby

19. 5. 2010 13:10
To je docela síla.......

....... sice jsem to nekontroloval, ale to FAKT tak dobře odpovídá? ;-) Že ty fiktivně-rodinné finance byly velmi reálné.

Karma!

0 0
možnosti

Jan Krauskopf

19. 5. 2010 13:59
Re: To je docela síla.......

V příloze jsou dat, můžete si to ověřit :-) Taky mě překvapilo, jak reálně výsledný rozpočet rodinky vypadá. Jediný způsob, jakým jsem do dat zasahoval bylo, že jsem přepočítaná data seskupil do kategorií. Tam je možná diskuze, jestli třeba Ústav pro studium totalitních režimů patří do nákladů na vzdělání, nebo třeba na zábavu... Ale jinak byste měl dostat stejné výsledky jako já, pokud použijete stejné zdrojové data. Mimochodem výsledky jsem zaokrouhloval, ale struktura rozpočtu zůstala stejná (+/-0,1% celkových příjmů)

Díky za reakci a přeju hezký den :-)

0 0
možnosti

strycek-Joe s.r.o.

19. 5. 2010 12:59
Pravice prodala rodince dům nad hlavou

a nyní chce šetřit. Zapomněl jste započítat majetek státu, který byl v 90.letech prodán a spotřebován. Dělá to kolem dnešních 3,5 bilionu Kč.

0 0
možnosti

Jan Krauskopf

19. 5. 2010 14:02
Re: Pravice prodala rodince dům nad hlavou

Jaká je důležitost řešení minulé nahrazení barabizny bez dveří, tekoucí vody a se suchým záchodem, za družstevní byt srovnatelný se standartem ve městě? Samozřejmě, že výměna stála spoustu peněz, ale z pohledu rodiny tato diskuze neřeší, jak současný problém řešit. A jestli o výměně rozhodla maminka nebo tatínek, o tom se můžou dohadovat později.

Mimochodem můžete uvést odkaz na zdroj těch 3,5 bilionu Kč? Není to náhodou účetní hodnota přepočítaná na dnešní ceny? Víte, on psí exkrement s cenovkou 10000 Kč ještě zdaleka nemá reálnou hodnotu počítače s cenovkou 10000 Kč :-)

0 0
možnosti

lrklo

19. 5. 2010 11:13
Dluh nestojí na jednom státním rozpočtu i když

Kalousek se snažil a vytvořil svými analýzami rekordní roční dluh. Ale jak se v pohádce o obyčejné rodince projevili taškařice Klausovy vlády v průběhu privatizace a bankovního socialismu. A jak rodinka pociťuje tunelování státního ( rodinného ) rozpočtu

akcemi typu, lehké topné oleje, líh, dnes alkohol a co korupce a tunelování veřejných zakázek v rozsahu cca 40-50 miliard ročně.

To tam dělá asi ten dědeček. Jo modrý tým se snaží a v jeho bohulibém díle jej podporuje cenzor idnes.cz co síly mu stačí.;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Jan Krauskopf

19. 5. 2010 11:58
Re: Dluh nestojí na jednom státním rozpočtu i když

Nikde jsem nepsal, že dluh stojí na jednom státním rozpočtu. Ty, jak vy říkáte "taškařice Klausovy vlády v průběhu privatizace a bankvního socialismu" můžete brát jako nákup vybavení domácnosti. Otázka zní ale jinak: Je pro rodinu důležité řešit, kdo kde co koupil a utratil před rokem, nebo je důležité řešit, jak dál? Pokud se chce rodinka pohádat, budou řešit minulost. Pokud chce problémek vyřešit, musí řešit současnost a budoucnost. Blízkou i vzdálenější.

40-50 miliard ročně se v rozpočtu rodinky projeví 1090-1360 korunami měsíčně. To je míň, než krabička cigaret denně. Ale souhlasím, že přestat kouřit je bohulibé a rozpočtu by to moc pomohlo.

Dědeček je tam kvůli rozložení společnosti + kvůli zdůraznění, že na dědečkovi by se šetřit nemělo!

Mimochodem: nejsem ani členem modrého týmu, ani nebudu volit ODS, a rozhodně nesouhlasím s pohledem na starší generace jako na přítěž! Svých prarodičů si vážím. Hodně mě toho naučili a hodně mi dali.

Hezký den a díky za reakci :-)

0 0
možnosti

strycek-Joe spol. s r.o.

19. 5. 2010 9:29
Chybí Vám tam výdaje na agresi v Afghánistánu

a také půjčka Lotyšsku, peníze na struktury NATO a renty policistům

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

19. 5. 2010 9:56
Re: Chybí Vám tam výdaje na agresi v Afghánistánu

je zvláštní, že někteří jedinci, než by si ukrojili od korýtka......začali by tím, že omezí obranu země. To už je asi nemoc.;-D

"uskromnit se" = pojem, který děsí (dokud nepřestanou krást všichni ti nahoře, budu dál plýtvat a prožírat)....i zdravý pes musí být jeden den bez jídla......kdyby s tím čekal, až to dodrží všichni pudlové v okrese, pojde na selhání srdce.

My pojdem na selhání ekonomiky, pokud se budou všichni lemplové vymlouvat jen na ty nahoře.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

19. 5. 2010 9:27
V tom článku chybí tatinkova replika

V pořádku ten dluh můžeme splatit úsporami na oblečení, ale pak mě jako vandráka vyhodí z práce.

0 0
možnosti

Jan Krauskopf

19. 5. 2010 9:58
Re: V tom článku chybí tatinkova replika

A pročpak by tatínka vyhazovali jako vandráka z práce? Přece je jasně napsáno, že na jídlo a oblečení se musí peníze vydávat pořád, ale je potřeba dávat pozor na to, kolik a čeho se kupuje :-) A pokud tatínek nechce chodit jako vandrák, tak se by se měl taky snažit a o svoje oblečení se pořádně starat sám.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

19. 5. 2010 9:24
Otázka

kde máte výdaje na obranu, které právě vlastně tvoří výši toho státního deficitu?

0 0
možnosti

Jan Krauskopf

19. 5. 2010 9:54
Re: Otázka

Výdaje na obranu jsou v nájmu a inkasu. Je to výdaj, kterým si zajišťujeme náš bydlení. Máte jiný názor? :-)

Jinak v příloze je každá kapitola státního rozpočtu přiřazena k výdajům domácnosti.

 

0 0
možnosti

lrklo

19. 5. 2010 9:23
A proč tolik platí holčičce?

.....

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
... si udělejte úsudek sami :-)