Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

Aequitas

2. 9. 2010 9:20
Jde to, ale je to zbytečné

Trochu mi to připadá jako hledání důvodů proč by zrovna u nás nešlo něco, co jinde běžně funguje. Určitě je blbost pozuzovat pokutu podle auta, půjčím si Ferrari, zastaví mě policaj a můžu prodat dům. Když už, tak podle příjmu.

Ale myslím, že by postačil dobře fungující bodový systém. Pracháč se sice pokutě 2000 kč vysměje, ale udělené body ho budou mrzet. Teda mrzely by, kdyby nemohl uplatit úředníka ať mu je smázne.

0 0
možnosti
G

Gillette

2. 9. 2010 10:45
Re: Jde to, ale je to zbytečné

Funkcni (!) bodovy sysmem me pripada nejlepsi reseni. Jenom by ale nemelo stavat, aby se dalo lehce vybodovat pres prkotiny typu: stal 20min na parkovisti vyhrazenem obyvatelum Prahy 1, prestoze scela prazdnem...

0 0
možnosti

u.boat

2. 9. 2010 8:58
V podstatě souhlas

Už vidím jak autobusák cáluje stejnou pokutu jako majitel Lamba, jelikož jeho kloubová karosa má téměř stejnou cenu...

Navíc máme jeden trest který dopadá na všechny stejně - bodový systém. Jen by museli poldové také občas kontrolovat i něco jiného než rychlost (nemám nic proti měření rychlosti) Vím že takové nesprávné předjíždění nebo např. bezp. vzdálenost se kontrolují hůře, než sedět v keři s radarem, ale je to právě to co by pomohlo zlešit situaci na silnici.

Sebetvrdčí trest nepomůže když nebude hrozit dopadení.

0 0
možnosti
H

hlava222

2. 9. 2010 9:09
Re: V podstatě souhlas

U služebních vozidel ať si tenhle problém řeší ve firmách.

Autobusák který překročí např. rychlost o 40 km ten by rozhodně pokutu kterou by řádně pocítila celá  firma platit měl.

0 0
možnosti
KK

Stone_Pilot

2. 9. 2010 8:54
"rovnost" před zákonem

Pro ty, co se ohánějí rovností před zákonem - ani trest odnětí svobody není pro všechny stejně spravedlivý - jiný je pro aktivního zaměstnaného člověka s manželkou a 3 dětmi a jiný pro člověka na dávkách, kterej stejně většinu dne prosedí u televize. Pro toho je trestem jen to, že se na tu televizi bude nějakej čas dívat jen 2 hodiny denně (za dobré chování v base). A to už ani nemluvím o týpcích, co schválně něco ukradnou, aby se dostali třeba na zimu do vězení (já vím, to jsou extrémy, ale i takoví existujou). Takže se nad tím zamyslete, až budete obhajovat "spravedlnost" pokut podle příjmů. Myslím, že bodový systém stačí.

0 0
možnosti
D

dýmka

2. 9. 2010 7:30
Náš problém.

Jsou v jiných státech zákony, které fungují a společnost je respektuje. Čeští zákonodárci se ale přeci nenechají inspirovat, mají "vlastní rozum" ?a spoustu dalších důvodů. Tak něco pro inspiraci:

Nevím, jestli je to pravda. Jeden známý, který byl v Norsku, říkal. že  a vážné dopravní přestupky tam prý je místo pokuty vězení. Rovnou bez soudu. Jen pár dní, ale zkuste si to představit:

"Pane řidiči, překročij jste povolenou rychlost o 40 km/h. Následujte nás k nejbližší šatlavě. Máte to za 4 dny, auto Vám tam na střeženém parkovišti ohlídáme za 500,00 Kč za den. Můžete samozřejmě ještě zatelefonovat manželce,( zaměstnavateli, milence, otci), telefonní automat je Vám tam k dispozici, pokud nemáte mobil. Pobyt stojí 850,00 Kč za den včetně plné penze a plati můžete kartou, pochopitelně.";-)

0 0
možnosti
D

dýmka

2. 9. 2010 7:33
Re: Náš problém.

Pardon, chybí mi tam písmenka "z" a "t" :-(. Ale snad je to srozumitelné....

0 0
možnosti
T

tuan

2. 9. 2010 6:58
Kdo je sociálně potřebný

obvykle nemá auto,nebo snad jo ?

0 0
možnosti
H

hlava222

2. 9. 2010 7:00
Re: Kdo je sociálně potřebný

A to jako myslíš že když manželka přijde do jiného stavu a jde na mateřskou že se má auto odevzdat na Městském úřadě. 8-o?

0 0
možnosti
EV1

E.M.R. verze 1.3

2. 9. 2010 6:52
Bohatí mají vlivné konexe a právníky

a proto vše vždy vyšumí. Kdo si dnes vzpomene na Daru Rolins, manžela Heleny Fibingerové, Filipa Renče, nebo toho managera z pivovaru ?:-P

0 0
možnosti
JK

Jan Krauskopf

2. 9. 2010 9:15
Re: Bohatí mají vlivné konexe a právníky

Opět - otázka vymahatelnosti práva a korupce.

Díky a hezký den :-)

0 0
možnosti
H

hlava222

2. 9. 2010 6:49
I když bych řekl že kdyby se namísto

nějakého handrkování o výši pokut udělala opatření aby ti piráti co soustavně ohrožují ostatní rychle přišli o řidičáky tak by tohle bylo 1000x lepší.

K čemu bodový systém když člověk vjede na dálnicí a za hodinu jízdy potká  50 aut která hrubě překračují maximální povolenou rychlost o cca 30-40 km, někdy dokonce o 70 km a evidentně to dělají soustavně.

To by snad byl nějaký problém udělat zákon a začít tu rychlost měřit na mýtných branách a pořizovat snímky aut ?O tom kdo auto řídil bych s nikým nebesedoval, buď by to šlo automaticky na majitele, pokud by majitel prokázal komu auto půjčil tak by to šlo na řidiče.

Takže potom by tihle hoši co všem ostatním otravují soustavně  život byli bez řidičáku během jedné cesty Praha - Brno.  

0 0
možnosti
H

hlava222

2. 9. 2010 6:52
Re: I když bych řekl že kdyby se namísto

U firemních vozidel bych to vyřešil jednoduše, buď firma dodá člověka kterému lze sebrat body a řidičák nebo pokuta ve výši 10% ceny vozidla. 

0 0
možnosti
M

mpx

2. 9. 2010 2:07
ad 1b

Kdyz se to posle do spravniho rizeni, tak si mohou vyzadat dalsi podklady (treba danove priznani), ale je to porad hloupost. Neexistuje efektivni cesta, jak to urcit. Nekomu se mohlo minuly rok darit a letos zije "z ruky do huby". Podle danoveho priznani vsak zaplati hodne. Navic, slava studentum, kteri take casto jezdi neopatrne, machruji na kamarady (a staci se podivat do statistiky), a pritom by meli platit nejmene.

Bartu nemam rad od prvni chvile, kdy jsem ho videl. Zda se, ze to po dlouhe dobe byla velmi spravna intuice.

0 0
možnosti
H

hlava222

2. 9. 2010 6:08
No hloupá demagogie

tady by se dalo pokračovat, ten dnešní systém je taky hloupost protože jsou tady dvě beztrestné skupiny jednak lidi na dávkách kterým nelze nic exekuovat a potom velmi bohatí pro které je ta pokuta směšný bakšiš, potom je hloupost i ten bodový systém protože je rozdíl mezi řidičem který najede 1000 km ročně a řidičem který najede 50000km ročně, potom je hloupé i sbíraní řidičáků protože pro toho svátečního je ta ztráta řidičáku  bezvýznamná a pro někoho kdo auto potřebuje k obživě a má hypotéku je to naprosto likvidační.

No a takto hloupě by se dalo prohlásit že je hloupost všechno tedy daňový systém, sociální systém, zdravotní systém, důchodový systém, všude se takovýchle ptákovin na základě kterých se to dá prohlásit za hloupost našlo hodně.

Proč tady prosím sázíš takovéhle zástupné ptákoviny a jednoduše nenapíšeš že máš drahé auto na leasing a pořád překračuješ povolenou rychlost a že by ti tedy tohle nevyhovovalo :-)  

0 0
možnosti
RK

semelik

1. 9. 2010 23:55
Ti co jsou na dávkách budou právě dostávat další dávku

na pokuty, protože jinak by je neměli z čeho platit, přece!

Druhá varianta je, že místo pokuty budou lámáni v kole, čtvrceni nebo máčeni ve vroucím oleji.

0 0
možnosti
RM

r_o_s

2. 9. 2010 8:28
Re: Ti co jsou na dávkách budou právě dostávat další dávku

....a podáváni v KFC :D

0 0
možnosti
JN

Jostik

1. 9. 2010 23:32
Pokuta by měla mít výchovný efekt

uvidíme jak bude vypadat návrh zákona, každopádně si myslím, že by se měly takto počítat jen závažné přečiny (třeba za 6+ bodů) ve správním řízení, protože není moudré, aby to měla na starosti policie. Řešit takhle nějaké špatné parkování nebo překročení rychlosti o 10 km/h je dle mě plýtvání prostředky a časem.

0 0
možnosti
JN

Jostik

1. 9. 2010 23:47
Re: Pokuta by měla mít výchovný efekt

Jenom bych ještě dodal, že by se asi měla otevřít širší diskuse na téma policejní kontroly na silnicích. Je sice finančně fajn, když měří 20m za městem rychlost, ale z hlediska bezpečnosti je to k ničemu. Třeba by bylo dobré, kdyby na dálnici bylo zařízení které by v určitém místě měřilo bezpečnou vzdálenost vozidel, není nic lepšího když za mnou ve 130km/h jede v těsném "méně inteligentní" člověk, a to jen proto že potřebuje jet svých 200km/h a já jsem si dovolil předjíždět kamion. A když už chtějí policisté měřit rychlost, tak ať tak činí u škol a školek. A našla by se spousta jiných možností.

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
... si udělejte úsudek sami :-)