Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

resident

5. 9. 2010 18:24
podivení

já akorát nechápu, proč obchodní cestující a víkendový analytik politické situace ČR panu předsedovi vlády ČR tyká.

0 0
možnosti
JK

Jan Krauskopf

6. 9. 2010 23:29
Re: podivení

Pokud Vás zajímá, proč obchodní cestující a víkendový analytik politické situace ČR panu předsedovi vlády ČR tyká, zeptejte se ho - já nejsem ani jedno :-)

Pokud Vás zajímá, proč jsem použil ve svém blogu tykání panu předsedovi vlády ČR, tak to bylo čistě z toho důvodu, že se mi to v kontextu článku víc líbilo. A věřím, že Petr Nečas, jakožto inteligntní člověk, se tím jistě necítil uražen. Pokud ano, mile rád se mu omluvím.

Přeju hezký den z Belgie :-)

0 0
možnosti
X

xls

4. 9. 2010 10:52
Výkon Nečase

S článkem vcelku souhlasím, ale bohužel vidím aktuální situaci hodně jako vinu samotnýho Nečase. Že je jeden z mála slušných je určitě pravda, ale teď je i vidět, že nejen nemá skoro žádný charisma, ale i že není vůdce. Člově s povahou slušnýho úředníka toho na postu premiéra prostě moc nedosáhne. Myslím že se spíš snaží Pospíšil.

Co se týká jeho startu kampaně, zdá se, že je podobný mimoň jako Jyrka. ODS si prostě dávno řeže větev na který sedí a už má ten řez skoro dokončený. Zrovna včera jsem se u zpráv musel smát, když oznamovali, že bude do konce roku metro jezdit o hodinu dýl (a minulý týden jak omezili odtahy). Prostě si odsáci bláhově myslí, že srali lidem 15 let na hlavu, tak to poslední měsíc hrubým populismem dohoní. Nedohoní, na rozdíl od dřívějších voleb se teď objevily i pro pravicové voliče reálné alternativy, a proto nastává ODS konec.

0 0
možnosti
JK

Jan Krauskopf

6. 9. 2010 23:24
Re: Výkon Nečase

Díky za názor a přeju hezký den :-)

0 0
možnosti
ŠF

stev

4. 9. 2010 10:37
ODS dělá hroubou chybu, že nesází na osvědčené Brňáky.

Neposkvrnění a čistí Venclíci, Paulczynski či Julínek, to jsou jména, která by nepochybně voliče přitáhla, kdyby někdo z nich byl v čele ODS. Nevýrazný nedůvěryhodný Nečas to určitě není, kdo by voliče přitahoval.Rv

0 0
možnosti
JK

Jan Krauskopf

6. 9. 2010 23:23
Re: ODS dělá hroubou chybu, že nesází na osvědčené Brňáky.

Souhlasím s výhradou: I Nečas přitáhne určité voliče :-) Díky a hezký den :-)

0 0
možnosti
VZP

vítek z prčice

4. 9. 2010 9:44
konec ODS se blíží

Zase se, Petře, cítíte na vrcholnou politiku ? Ale tentokrát s Vámi souhlasím. Jen bych doplnil otázku - co po ODS, která pravděpodobně klíčovou roli v politice dohrála. Kdyby Ježíš Kristus místo apoštolů shromáždil loupežníky, pořád by to byl jen loupežnická banda. Vykradením státu vykradla ODS sama sebe, její mechanismus byl vyzrazen a přestává fungovat. Rozpadne se zevnitř podobně jako kdysi komunisté. !!

0 0
možnosti
JK

Jan Krauskopf

6. 9. 2010 23:21
Re: konec ODS se blíží

Jsem tím Petrem myšlen já? :-)

Uvidíme, jak to dopadne. ČSSD i ODS se nám nějak potácí...

Hezký den :-)

0 0
možnosti
S

stelberg

4. 9. 2010 9:13
Hlavní problém vlády = Kalousek

Článek je příliš jednostranný ve prospěch TOP09. Hlavním problémem vlády je Kalousek, který se tradičně lidovecky snaží umocňovat svůj vliv na úkor ostatních. Rozložil čtyřkoalici (měla svého času 30% preferencí), rozložil lidovce, teď neváhá paralyzovat vládu, v níž není premiér. Bez Kalouska by koalice fungovala mnohem efektivněji.

TOP09 pouze okopírovala program ODS a účelově akcentuje finanční škrty (nikoli reformy), což není v souladu s míněním většiny její členské základny. Od hnutí Starostů ani od bývalých lidovců, tvořících jádro TOP09, jsme nikdy podobné radikální názory neslyšeli. Kalousek naopak ve Špidlově vládě přispěl k nejhorším stomiliardovým schodkům v době hospodářského růstu. Tato názorová nekonzistence je zřetelná.

Nečas si nemůže nechat okopávat kotníky od této morálně "specifické" figury, která teď kvůli kauze na obraně kope kolem sebe. V tom má zřetelně navrch a legrační průzkumy agentury SANEP o údajně nejdůvěryhodnějším ministrovi Kalouskovi na tom nic nezmění.

0 0
možnosti
VZP

vítek z prčice

4. 9. 2010 9:47
Re: Hlavní problém vlády = Kalousek

Pokud lze ty agentury brát vážně (asi ne) a Kalousek  je nejdůvěryhodnější, tak ti respondenti jsou suveréně nejblbější. !!

0 0
možnosti
B

BezPrace.info

4. 9. 2010 6:48
Dobré zamyšlení

Skoro se vším popsaným souhlasím, je vidět, že to vidíte s nadhledem. Zdá se mi však, že to není jen problém Nečase nebo ODS, ale i ostatních vládních stran, které se snaží profilovat. Každopádně, jsem rád, že máme takové složení vlády, slušného premiéra a snad to k něčemu povede.

-

Všem kritikům vlády bych hlavně doporučil, ať jim dají trochu času, vždyť teprve začali. Uvidíme za 1-2 roky a pak můžeme hodnotit.

0 0
možnosti
VZP

vítek z prčice

4. 9. 2010 9:50
Re: Dobré zamyšlení

Za 2 roky bude tento stát v takovém průseru, který si pravděpodobně teď málokdo dokáže představit. Kalouskovo Česko si bude říkat - raději Řecko. Tutovka. :-)

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

3. 9. 2010 23:24
Ani ODS, ani TOP není pomoci, stanou se přebyteční

Jsem komunistka až do morku kostí a jsem pro stranu ochotna hodně udělat. Jako jsem se přihlásila k Véčkařům na hlasování, tak předtím jsem předstírala, že bych ráda vstoupila do ČSSD a navštívila několik jejich schůzí. Můj dojem je záporný. Jen blázen z pravice s nimi nechce jít do koalice, to by byla tak úslužná opozice, že je proti tomu trojkoalice úplná selanka. Oni chtějí jen několik líbivých ministerstev a pár loajálních náměstkovských fleků. Jak se natvrdlý Paroubek dostal do jejich čela je nepochopitelné. Ten blázen to myslel doopravdy. To si ale vybral špatnou partaj. Můj odhad? Véčkaři se smluví se socany hned po prvních potížích a tento podvod století bude přežívat několik volebních období.

0 0
možnosti
1

1_135_202_130

3. 9. 2010 23:43
Re: Ani ODS, ani TOP není pomoci, stanou se přebyteční

No doplňme to - taková komunistka, že ji i komunisti vyloučili z partaje, šmelinářka s pašovanou asijskou gumotextilní obuví, neschopná udržet si normálního chlapa a v neposlední řadě alkoholička, schopná požírat na večírcích kytky z květináčů. Zapomněl jsem na něco? Jo, vlastně - a taky udavačka :-P

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

3. 9. 2010 22:29
letmym zamyslenim nad clankem

by clovek mohl dojit k tomu, ze mate mozna pravdu. Pri hlubsim zamysleni se ovsem clanek jevi jako soubor domenek zalozenych na polopravdach. 1. Vlada je Necasova avzdy se tedy budemluvit o vladeNecasove, pak o tech ministrech jeho (Necasovy) vkady. Osobnosti ODS - Necas, Nemcova, Pospisil, Vondra. Tohle je spicka ODS, kterou zvolili delegati a ja jsem nadmiru spokojen. Volici ve volbach a pak delegati vyoutovali zle muze ODS. Zadny Gandalovic, zadny Vodrazka. Co se tyce strelby do vladnich partneru - jsou volby. A vsimneme si ze TOP09 i VV (ti obzvlaste) si nezapomenou do ODS kopnout, kdykoliv nastane prilezitost. Takze Kampan nespime, neklikame, neslibujeme mi prijde spise jako takove pohodove spickovani. Zadne kopani. Jste moc pesimisticky. Ja totak cerne nevidim.  Naopak mi ODS ted prijde prijatelnejsi vice nezkdy jindy.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

4. 9. 2010 7:59
Re: letmym zamyslenim nad clankem

Vidím to podobně. Nečasovi se dá spousta věcí vytknout, ale ODS je na správné cestě a to je po více než deseti letech bloudění opravdu co říct. 

-

ODS se nedokáže úplně změnit ze dne na den, chce to čas, je důležité udržet trend. Zahájit změny je snazší než v nich vytrvat.

-

Ani ODS ani TOP09 nepatří k mým favoritům, takže je můžu poměrně s odstupem posoudit. ODS mi připadá konzervativnější, TOP09 je konjunkturální a nepříliš dobře vyprofilovaná strana, která bude muset teprve ukázat co v ní je, až opadne první nadšení pravicových voličů, že si našli alternativu k ODS.

0 0
možnosti
K

Kozel_

3. 9. 2010 22:19
Hezký článek, dobře popsané

Napsat by toho šlo víc, že vlastně ODS zatím jen předvádí mocenský boj. To zasahování do minesterstev koaličních spojenců, to je taková mocenská hra v ruském stylu. ODS se chová, jak kdyby získal ve volbách přes 30% a koaliční spojenci kolem 5%. To už dávno není.

Václav Klaus byl osobnost, prosazoval určité myšlenky a programy. Topolánek byl osobnost, myslím docela silná. Občas ujel, byl neukázněný, ale řadu kroků udělal dobrých. Nečas je ukázněný, ale to mi připomíná Špidlu ve srovnání se Zemanem. Nikoho neurazil, Špidla byl i čestný. Ale Zeman měl vizi, program, byl osobnost. Špidla byl vzorný úředník, co nepije, ráno v šest sedí v úřadě a předtím v pět ráno si jde ještě zaběhat. Ale myšlenka ani vize tu nebyla a osobnost jako Zeman zdaleka nebyl.

Já chci vítězství TO09, ale zároveň nechci ODS zcela odepsat. Dosti mě Nečas zklamal, sliboval jsem si od něj víc.

0 0
možnosti
JK

Jan Krauskopf

6. 9. 2010 22:55
Re: Hezký článek, dobře popsané

Díky, souhlas a přeju hezký den z Belgie :-)

0 0
možnosti
MK

2mmmm_2

3. 9. 2010 21:43
ODS

po odchodu Václava Klause nemá skutečnou osobnost. Prázdný a falešný se ukázal tak, že po něm zbyl (kromě toskánské pachuti) jen jeho" pozdrav", hodný spíše drzého pražského taxikáře než předsedy strany. Alespoň to nebyl křivák. Jeho nástupce je natolik "obyčejný člověk", že těžko jej za něco chválit či kritizovat...O nových místopředsedech není ani vidu ani slechu. Jako by neexistovali. Nejkatastrofálnější je situace v Praze. Kdo tam vlastně ODS vede do voleb? Připadá mně, že až na pár starostů v Praze ODS neeexistuje...

0 0
možnosti
JK

Jan Krauskopf

4. 9. 2010 10:20
Re: ODS

ODS se z odchodu Klause z pozice předsedy stále ještě nevzpamatovala. Uvidíme, jak se s odchodem výrazného předsedy vyrovná ČSSD.

Díky za reakci a přeju hezký den :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
... si udělejte úsudek sami :-)