Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

29. 9. 2010 15:34
jestli to nebude tak jak autor píše v závěru

Neboli,na to že se vyhazují desítky miliard ve státním rozpočtu neefektivně nemá obyčejný občan vliv. jeho se většinou ani netýká ono "chcete to za 600 s paragonem nebo 500 bez papírů". Spíše poctivě platí všechny své daně, poplatky, pojištění, zajištění, v práci je přesně od do, obvykle mnohem déle, plní si své povinnosti, bedlivě sleduje všechny rychle vznikající a aktualizované zákony a vyhlášky aby je všechny mohl dodržovat, a když jednou za čas některou z nich poruší, dopadne tvrdě ruka zákona. Komu pak ublížil, koho pak ohrozil,ba omezil tím že na na pár minut zastavil u prodejny na místě pro invalidy, když široko daleko byla spousta dalších volných míst? Nikoho, ale porušil předpisy a tvrdě za to zaplatí.

Kdopak tvrdě zaplatí za ty vyházené desítky miliard ve státním rozpočtu??? Nikdo.. A proč????

0 0
možnosti
JK

Jan Krauskopf

29. 9. 2010 16:10
Re: jestli to nebude tak jak autor píše v závěru

Omlouvám se, ale nemůžu s Vámi souhlasit. Neznám člověka, který by nezaplatil službu "bez papírů", nedal zpropitné v hotovosti (pokud se dává platební kartou, podléhá zdanění a odvodům), nenechal si třeba opravit auto od kamaráda s tím, že mu za to dá něco od cesty, a tak dál... :-)

Šedá ekonomika je v ČR obrovská a možná byste se divil, kolik peněz, které takto "ušetříme", pak nejsou ve státním rozpočtu :-)

To, že nejsou potrestány zásadní zločiny je samozřejmě tristní, ale je to otázka vymahatelnosti práva - ne morálky.

Ale děkuji za příspěvek a přeju hezký den :-)

0 0
možnosti
RC

josefbad

29. 9. 2010 14:14
a jeste dotaz

Kdysi jsem dostal v autoskole dotaz, na ktery jsem odpovedel spravne, nicmene to neni uplne zrejme.

1) jedete po ctyrproudovce a predjizdite auta (tedy jedete v levem pruhu) maximalni povolenou rychlosti, jen o malo vyssi nez je rychlost aut predjizdenych

2) prizene se auto, nepochybne rychleji, nez je povoleno

co udelate? spravana odpoved je: zrychlite a dokoncite predjizdeni tak, abyste uvolnil levy pruh.

Tim ale porusite pravidlo maximalni rychlosti. Prijde vam to logicke? A prijde vam to spravne?

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

29. 9. 2010 15:06
Re: a jeste dotaz

co je na tom divného? Prostě jiné pravidlo v zákoně dostalo přednost, konkrétně pravidlo o plynulosti provozu před pravidlem o maximální povolené rychlosti.

.

Osobně je pro mne důležitější zachování dostatečného odstupu než maximální rychlosti. Rychlost mne nezabije, nedostatečná vzdálenost od překážky ano.

0 0
možnosti
RC

josefbad

29. 9. 2010 14:06
jeste dotaz

Predstavme si situaci, ze jedete na silnici, kde je zakaz predjizdeni (plna cara) a pred vami pojede kolo. To ho skutecne za zadnych okolnosti nepredjedete?

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

29. 9. 2010 14:14
Re: jeste dotaz

to ale tužím lze.....není to náhodou "objetí překážky" nebo něco takového?

0 0
možnosti
RC

josefbad

29. 9. 2010 14:02
jiny pohled

1) bezpochyby mate pravdu

2) co nuti toho policistu davat za takovyto prestupek pokutu? Dnes a denne vidim auta G4S stat na miste (napr. Vaclavske namesti a okoli), kde bezpochyby nemaji jako soukroma auta co delat. A to i na mistech, kde ohrozuji chodce, nebot snizuji vyhled chodcum/ostatnim autum. A prestoze jsem policisty zadal, aby zjednali poradek, odbyli me s tim, ze prece neboudou ti lide behat s penezi pres cele namesti.

3) Prezenu-li to a budu se na to divat podobne jak to byva u trestne cinnosti , tak si myslim, ze by to za trestny cin nikdo povazovat nemohl, protoze tam je pozadavek na to, ze to musi nekoho poskodit a nebo mit umysl nekoho poskodit.

0 0
možnosti
JK

Jan Krauskopf

29. 9. 2010 14:19
Re: jiny pohled

1) To asi není bez pochyby :-)

2) mícháte 2 věci - jednu situaci, kdy se policista zachoval podle zákona, a předvolal si hříšníka k podání vysvětlení, na jedné straně a žalostnou situaci s fungováním policie a vymáháním práva obecně. S prvním souhlasím, druhé je samozřejmě špatně.

3) myslím, že jste nepochopil můj přístup k zákonu a normám chování obecně: buď jsem se zachoval tak, že jsem zákon/normu nepřekročil, nebo jsem zákon/normu překročil a musím počítat s následky. Pokud někdo parkuje na místě pro invalidy, vědomě překročil zákon, a je smutné, že to považuje za správné...

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

29. 9. 2010 13:39
i když mi pokuta na prázdném parkovišti

taky připadá jako pitomost.......musím uznat, že v článku argumentujete rozumně. Něco na tom asi je.;-)

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

29. 9. 2010 13:57
Re: i když mi pokuta na prázdném parkovišti

Účelem zákona je navodit u občanů žádoucí chování a jeho nerespektování sankcionovat skrze represivní orgány.

Tj. dle zákonodárce je žádoucí si místa vyhrazeného pro invalidy vůbec nevšímat, prostě "není to pro mne" a za žádných okolních podmínek z tohoto neustupovat a zaparkovat jinde, třeba o 500 m dále.

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

29. 9. 2010 13:33
Gratuluji

Máte cosi, čemu se říká "právní povědomí" a taktéž znáte obecnou morálku (rozlišíte vhodné od nevhodného a to od zakázaného). Tím se lišíte od větší části české společnosti, která postrádá jedno nebo druhé. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
... si udělejte úsudek sami :-)