Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

BezPrace.info

8. 9. 2010 9:29
Státní zakázky pro kyperské firmy?

Částečně souhlasím s těmi body, které by měly rozhodovat o přidělení státní zakázky. Nesouhlasím ale s tím, že státní zakázky by měly dostávat firmy registrované na Kypru, Bermudách, či jinde, a bez jasné vlastnické struktury.

-

JEDNÁ se přece o státní zakázky a v rámci podpory českého podnikatelského prostředí by měly mít přednost české firmy s jasnými vlastníky. Dá se totiž předpokládat, že firma s jasným majitelem bude o trochu "čistější".

-

Nemusí být hned kyperské firmy vyloučené ze soutěže, ale přednost by automaticky měly mít firmy s jasnou strukturou.

0 0
možnosti
B

BezPrace.info

8. 9. 2010 9:30
Re: Státní zakázky pro kyperské firmy?

Mimochodem "obejít" se dá všechno, ať už akcie na doručitele nahradíte extra firmou, ale ta zase musí mít jasnou strukturu, která se dá prověřit.

0 0
možnosti
VK

kavatr

8. 9. 2010 9:23
Náhrada škody

Proč se hádat v Parlamentu? Stačí uplatnit zásadu platnou v "nestátní sféře". Kdo rozhoduje, ten nese odpovědnost za následky svého rozhodnutí.

Jak o vypsání výběrového řízení, tak i o každé smlouvě někdo rozhoduje. Nemluvím jen o podpisu, mluvím i o tom, že je někdo odpovědný za obsah uvedených dokumentů. A mělo by být samozřejmostí, že ten také odpovídá za výsledky svého rozhodnutí. To znamená, že je povinen nahradit škodu, kterou svým rozdhonutím způsobil.

A to nemluvím o tom, že v případě výdajů státu jde o hospodaření s cizím majetkem.  Nehospodárné nakládání se svěřeným majetkem je trestný čin.

V kolika případech se výše uvedené uplatnilo u těch, kteří rozhodují o státních penězích?

Plýtvání státními penězi není otázka zákonů. To je otázka absence realizace odpovědnosti za negativní výsledky jednání člověka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
... si udělejte úsudek sami :-)